Rocking Relax Chair

Opleverdatum februari 2021

Er is behoefte aan een plek waar de patiënt zich tijdens een dagopname goed kan ontspannen, en waar de patiënt zich veilig en geborgen voelt. Met de Rocking Relax Chair is deze omgeving te creëren. De stoel wordt bijvoorbeeld gebruikt bij patiënten tijdens een bloeddrukmeting.

Als beste getest!

Op het neurodaycare centrum komen patiënten voor neurologische onderzoeken. Alle aangevraagde onderzoeken worden gecombineerd op één dag. De patiëntengroep die hier komt, is kwetsbaar, snel vermoeid en heeft behoefte aan rust. Voor het creëren van een rustige omgeving zijn diverse stoelen getest.

De Rocking Relax Chair van de firma Creative Care is één van de stoelen die door de patiënten is getest. Bij alle stoelen zijn er diverse op- en aanmerkingen geplaats, maar de rustgevende Rocking Relax Chair kwam het beste uit de evaluaties.

image1

Resultaat

15 patiënten hebben de enquête ingevuld en beoordeelden verschillende onderdelen van zeer goed tot onvoldoende. 93% van de patiënten zou de stoel aanbevelen en aanschaffen.

De patiënten vinden het een fijne stoel die prettig in het gebruik is. Helaas heeft de stoel geen armleuning. Dit zou het liggen nog comfortabeler maken en een armleuning is handig bij het bloedprikken. De patiënten zijn erg tevreden en dat maakt medewerkers ook erg tevreden. De medewerkers moeten altijd zorgen voor een goede instructie aan de patiënten.​​​​​​​

De stoel heeft geen accu, daarom is er altijd een stopcontact in de buurt nodig. ​​​​​​​

Vervolgstap

De Rocking Relax Chair helpt patiënten op een goede manier te ontspannen en tot rust te komen. Nu is de stoel alleen ingezet bij patiënten van het neurodaycare centrum. Het is zeker een optie om de stoel in te zetten bij andere situaties, zoals het moeder-kind centrum, moeders met pasgeboren baby’s of medewerkers in de nachtdienst (powernap).

De komende tijd wordt geïnventariseerd welke patiënten behoefte hebben aan ontspanning en een rustgevende omgeving.

Bij het neurodaycare centrum worden naar aanleiding van de pilot meerdere Rocking Relax Chairs aangeschaft voor op de afdeling.

Met dank aan

Monique Frijns, Rob Roggeveen, Ruud Nelissen

Sluit de enquête